For Media and Press

Timangi 2011 -yrittäkilpailun kymmenen finalistia valittu

Timangi 2011 -yrittäkilpailun kymmenen finalistia valittu

Nuorille kasvuyrittäjille suunnatun Timangi 2011 -kilpailun kymmenen finalistia on valittu. Kilpailuun saapui tänä vuonna 58 hakemusta, joista työ- ja elinkeinoministeriön asettama valintaraati seuloi esiin loppusuoralle päässeet yrittäjät.

– Kilpailun taso on tänä vuonna huomattavan korkea. Finaalissa on ennakkoluulottomia nuoria yrittäjiä, joilla on kertoa meille huikeita kasvutarinoita siitä, miten kova tahto ja uskallus ovat tie menestykseen, toteaa valintaraadin puheenjohtaja, yrittäjä Kyösti Karjula.

Valintaraati valitsi kokouksessaan 18.10.2011 loppukilpailuun seuraavat yrittäjät ja yrittäjätiimit (finalistit aakkosjärjestyksessä yrityksen nimen mukaan; ei paremmuusjärjestystä):

  • Calcus Kustannus Oy, Helsinki (Mikko Silventola ja Olli Maila)
  • DealDash Oy, Helsinki (William Wolfram)
  • Gles Oy, Helsinki (Janne Kuulasvuo)
  • Ideakone Oy, Espoo (Mikko Nurminen ja Antti Ala-Ilkka)
  • Koodiviidakko, Oulu (Samuli Tursas)
  • Lavian Eristys Oy, Lavia (Jukka-Pekka Väkeväinen)
  • Minna Parikka Shoes Oy, Helsinki (Minna Parikka)
  • Nordic Cast Sourcing, Helsinki (Edward Blomstedt ja Robert Blomstedt)
  • Novafloor Oy, Vaasa (Markus Myllymäki)
  • Suomen verkkomaksut, Jyväskylä (Lennu Keinänen ja Niko Lehtonen)

Kilpailun pääpalkinto on 50 000 euroa ja seuraavat palkinnot 30 000 ja 20 000 euroa. Kilpailun voittajat julkistetaan 15.11.2011 Oulun kaupungintalossa pidettävässä palkintojenjakotilaisuudessa. Voittajat palkitsee elinkeinoministeri Jyri Häkämies.

– Suomen taloudellisen menestyksen kannalta on tärkeää, että saamme lisää yrittäjiä ja myös nuoret näkevät yrittäjyyden varteenotettavana vaihtoehtona. Tarvitsemme juuri tämän kaltaisia nuorten yrittäjien menestystarinoita, jotka innostavat kansainvälistymään ja kasvuun, toteaa kilpailun
pääsihteeri, kaupallinen neuvos Marjaana Aarnikka työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Timangi-kilpailu oli avoin kaikille 18–32-vuotiaille yrittäjille ja yrittäjätiimeille, jotka innovatiivisella ja rohkealla toiminnallaan ovat nostaneet yrityksensä kasvuun. Kilpailu järjestettiin nyt toisen kerran. Viime vuonna sen voitti oululainen Jaakko Alasaarela ja hänen verkkopohjaisia tiedon keruun ja
arvioinnin työkaluja, kuten vaalikonesovelluksia, kehittävä ZEF Solutions Oy.

Valintaraati tekee 7.11.2011 lopulliset päätökset voittajista ja Aalto yliopiston Start-Up Centerin kunniamaininnasta yhdistettynä kuuden kuukauden yrityshautomopalkintoon.

Lisätietoja vuoden 2011 kilpailusta ja vuoden 2010 voittajista on osoitteessa: www.tem.fi/timangi

Lisätiedot:
yrittäjä Kyösti Karjula, puh. 050 511 3177 (Timangi 2011 -valintaraadin puheenjohtaja)
kaupallinen neuvos Marjaana Aarnikka, TEM, puh. 050 338 4350 (kilpailun pääsihteeri)