For Media and Press

Oulu edennyt jatkoon maailman älykkäiden yhteisöjen kisassa

Oulu edennyt jatkoon maailman älykkäiden yhteisöjen kisassa

- smart21_2012_80w.jpg

Oulu on osallistunut korkeasti arvostettuun maailmanlaajuiseen kilpailuun, jossa etsitään älykkäitä yhteisöjä (Intelligent Communities of the World) ja päässyt ansaitusti kisan ensimmäisessä vaiheessa jatkoon yhtenä Euroopan neljän parhaan joukossa. Muut eurooppalaiset joukkoon valitut kaupungit ovat Espanjan Barcelona, Saksan Frankfurt ja Kreikan Heraklion. Kisaan osallistui kokonaisuudessaan satoja kaupunkeja ja tällä hetkellä mukana on enää 21 älykästä yhteisöä ympäri maailman.

Seuraavaksi tuomaristo valitsee seitsemän kaupungin kärjen vuoden 2012 alussa. Intelligent Community of the World –kilpailun voittaja ratkeaa toukokuussa 2012. Viime vuosina voittajia ovat olleet mm. Tukholma, Singapore ja New York.

Vuoden 2012 kilpailuteemana on Älykkäät Yhteisöt – Innovaatioiden Alustana. Kilpailussa painotetaan mm. alueiden langattomia yhteyksiä, väestön koulutustasoa sekä koulutustarpeisiin reagointia, digiyhteisön laaja-alaisuutta ja edistyksellisiä julkisen sektorin sähköisiä palveluja.

Oulun hakemuksen tekivät yhteistyössä kaupungin Innovaatiot ja markkinointi -ryhmä, BusinessOulu ja CIE (Center for Internet Excellence).


Lisätietoja:
Christian Sundell, GSM: 050 3689609
http://www.intelligentcommunity.org/index.php?src=news&srctype=detail&category=Partner%20News&refno=653