For Media and Press

Chempolis, Beneq, Moventas ja Akkuser 30 parhaan cleantech-yrityksen joukossa

Chempolis, Beneq, Moventas ja Akkuser 30 parhaan cleantech-yrityksen joukossa

Suomalainen ympäristöteknologia on saanut tunnustusta maailmalla. Peräti neljä suomalaista cleantech-yritystä on päässyt 30 finalistin joukkoon Later Stage Award -kilpailussa, jonka järjestää maailman eturivin cleantech-klustereiden yhdistys Global Cleantech Cluster Association (GCCA).  Yhtenä yhdistyksen perustajajäsenistä on Lahden tiede- ja yrityspuiston koordinoima Suomen ympäristöteknologiaklusteri.

Kilpailun 30 parasta cleantech-yritystä seulottiin vaiheittain 4 000 eurooppalaisen, pohjoisamerikkalaisen ja aasialaisen yhtiön joukosta. Suomen kymmenestä ehdokasyrityksestä finaaliin pääsivät Moventas, Chempolis, Beneq ja Akkuser. Kilpailun finalistit julkistettiin Lahdessa 12.lokakuuta CleantechExpo-tapahtumassa järjestetyssä ETAP Forumissa.

”Suomella on toiseksi eniten ehdokkaita kilpailun TOP 30:ssä heti USA:n jälkeen. Vahva suomalaisedustus kilpailun finaalissa todistaa kotimaisen cleantech-osaamisen olevan kansainvälistä kärkitasoa. Yritykset ovat antaneet positiivista palautetta kilpailusta, koska esimerkiksi kansainväliset pääomasijoittajat seuraavat sitä erityisen tarkasti”, toteaa kehittämispäällikkö Nina Harjula Lahden tiede- ja yrityspuistosta.


Globaalin vihreän talouden nousevat tähdet seulottiin tiukoin kriteerein

Valinnan kriteereinä olivat muun muassa liiketoimintamalli, markkina-asema, kannattavuus sekä kyky luoda ja vallata markkinaosuuksia. ”Nämä 30 finalistia ovat nousevia tähtiä koko maailman cleantech-alalla”, korostaa Global Cleantech Cluster Associationin puheenjohtaja Ben Taube.

Later Stage Award -palkinnon neljä suomalaista finalistiyritystä edustavat kilpailussa kukin eri kategorioissa:

  • Moventas Oy (tuuli-kategoria) on yksi maailman suurimmista tuuliturbiinivaihteiden valmistajista.
  • Chempolis Ltd (muut uusiutuvat energiat - kategoria) tarjoaa kolmannen sukupolven biojalostusteknologioita biomassa-, paperi-, biopolttoaine- ja kemianteollisuudelle.
  • Beneq Oy (uudet materiaalit -kategoria) toimittaa laitteita, teknologioita ja sovelluksia ohutkalvopinnoitteisiin teollisuudessa ja tutkimuksessa.
  • Akkuser Oy (jäte-kategoria) on kehittänyt ensimmäisenä Pohjoismaissa teknologian paristojen ja kuiva-akkujen ympäristöystävällisen kierrätykseen.


Tunnustus ja uskottavuus siivittävät liiketoimintaa

"Finalistien joukkoon pääsy on osoitus siitä, että yrityksen liiketoiminnassa on tehty oikeita ratkaisuja jo vuosia sitten”, kiteyttää Beneqin Joe Pimenoff. Samaa mieltä ovat Moventasin Anssi Imppola, Akkuserin Jarmo Pudas sekä Chempoliksen Juha Anttila ja Paula Paananen.

Suomalaisten finalistiyritysten edustajat näkevät kilpailun antavan lisää uskottavuutta keskusteluissa asiakkaiden ja rahoittajien kanssa. Kategorioiden voittajat julkistetaan marraskuun puolivälissä Dublinissa Global Cleantech Cluster Associationin ja Irlannin cleantech-klusterin isännöimässä tapahtumassa.

Kaikki GCCA 2011 Later Stage Award -kilpailun finaalistit löytyvät osoitteessa
http://www.globalcleantech.org/awards/2011-global-top-30/

Lisätietoja:

Nina Harjula
Lahden tiede- ja yrityspuisto Oy
Finnish Cleantech Cluster
050 5180915
nina.harjula@lahtisbp.fi

Anssi Imppola
Moventas Oy
040 832 0128
anssi.imppola@moventas.com

Paula Paananen
Chempolis Ltd
050 5569622
paula.paananen@chempolis.com

Joe Pimenoff
Beneq Oy
0400 926 618
joe.pimenoff@beneq.com

Jarmo Pudas
Akkuser Oy
050 3120 591
jarmo.pudas@akkuser.fi